AA
A DUNAFERR TÁJÉKOZTATÓJA

A DUNAFERR TÁJÉKOZTATÓJA

2020. december. 09

Tisztelt Munkavállalók!

 

Tudjuk, hogy az utóbbi időben olyan álhírek, illetve félretájékoztatások jelentek meg a magyar sajtóban, amelyeknek tulajdonképpen az volt a célja, hogy mindenkit elbizonytalanítsanak a DUNAFERR környékén. Sajnos ezidáig valóban nőtt a bizonytalanság. Ezt jelezték üzleti partnereink is, ami rendkívül veszélyes, hiszen a bizalom megromlása károkat okoz a DUNAFERR-nek. Velük napi kapcsolatban vagyunk, ismerik a valós tényeket, szerencsére eddig sikerült őket megnyugtatnunk.

 

Tapasztalható azonban sajnos az is, hogy ezek a rossz szándékú híresztelések a vállalat dolgozóit is megzavarták, többekben kétséget ébresztettek. Szeretnénk ezeket egyszer, s mindenkorra megszüntetni és eloszlatni, ezért a jelen tájékoztatóban közöljük a valós tényeket.

 

  1. Társaságunk legfőbb közvetett tulajdonosa, az oroszországi Vnyesekonombank a DUNAFERR menedzsmentje mögött áll és segít bennünket abban, hogy elhárítsuk a sajtóban is olvasható ukrán akciókat, továbbá abban is, hogy a DUNAFERR végre csatlakozhasson egy komoly, tőkeerős, oroszországi szakmai befektetőhöz. Ezt most már csak ki kell várni, és addig is folytatnunk kell a napi munkát.

 

  1. A sajtóban olvasható „háború”, és hasonló jelzők nem igazak. Az egész ügy mögött az áll, hogy az igazgatóság egyik tagja, Tetyana Taruta a mostani vírushelyzetben megjelent jogszabályokat megsértve próbál igazgatósági, sőt közgyűlési döntéseket hozni. Erre ugyan nincs joga, de ebbe a folyamatba bevonta a DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Központi Üzemi Tanács vezetőit is, akik révén folyamatosan dezinformációk kerülnek az újságokhoz, internetes fórumokhoz. Ezért tűnik úgy tévesen, mintha komoly háború zajlana. Ez nem igaz, a vállalat vezetését a korábbi igazgatóság nevezte ki, a vezetés a helyén van, teszi a dolgát.

 

  1. Természetesen a fenti törekvéssel szemben minden jogszerű eszközt is igénybe veszünk, reméljük, hogy ezek rövid időn belül sikerre is vezetnek és véglegesen megszüntetik ezt a problémát.

 

  1. Nem tagadható el ugyanakkor, hogy az ukrán érdekcsoport által az érdekképviseleti szervek vezetőinek asszisztenciájával folytatott akciók, különösen a sajtóhírek miatti következmények tovább nehezítik az ISD DUNAFERR Zrt. gazdálkodását, amely az acélipari válság és a COVID-19 vírus miatti válság miatt amúgy is nehéz helyzetben van.

 

Ezúton is szeretném mindenkinek a tudomására hozni, hogy az ISD DUNAFERR Zrt. menedzsmentje továbbra is szembenéz a válsággal, és nem futamodik meg az ukrán ijesztgetések elől sem.

Legfőbb célunk továbbra is az, hogy a DUNAFERR minél előbb eljusson az új stratégiai partnerhez, amely a további működést hosszú távra biztosítani fogja. Kérem a munkavállalókat, hogy erre koncentráljanak és ne foglalkozzanak az álhírekkel. Célunk az is, hogy ezeket rövid időn belül a nullára szorítsuk, hogy ezek se akadályozzák a közös cél elérését.

 

Dunaújváros, 2020. december 9.

 

 

 

 

Tankhilevich Evgeny

az ISD DUNAFERR Zrt.

legfőbb,- általános vezérigazgató-helyettese